Je raakt in een burn-out na een langdurig proces van overbelasting, stress.

Er is een duidelijke link tussen stress en het ontstaan van ziektes, een link die zo sterk is dat het mogelijk is een ziekte te voorspellen aan de hand van de mate van stress. Stress die chronisch is kan de weerstand verminderen, met ziekte tot gevolg. Stress kan het immuunsysteem onderdrukken waardoor het natuurlijke afweersysteem van het lichaam uitgeschakeld wordt. Hierdoor hebben ziektes vrij spel om zich te ontwikkelen.

Jarenlang werd vastgesteld dat ziekten zich makkelijker konden ontwikkelen door stressvolle periodes bij mensen en dieren. Vele artsen stelden vast dat emotionele omstandigheden geen goed deden bij hun patiënten. Enkele artsen deden wetenschappelijk onderzoek naar de mate van stress en stelden een tabel samen waar men een cijfer toekende aan de mate van mentale stress. Oorzaken zijn  bijvoorbeeld; dood van levenspartner, echtscheiding, verlies van baan, of andere pijnlijke ervaringen.

Levenshouding bepaalt in sterke mate hoe een persoon met stress en daarmee met de kans op ziektes om kan gaan. Van alle oorzaken in elke vorm van kanker spelen neurotische factoren de grootste rol. Aanhoudende zorgen, gebrek aan hoop en goede vooruitzichten en teleurstellingen kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een ziekte.

Naar aanleiding van de resultaten van de HealthCheck kijken wij voor u wat de mogelijkheden zijn om de stress te lijf te gaan. Hiervoor zijn diverse behandelmethoden reeds zeer succesvol!